ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pulykasült joghurtos őszibarackkal

2010. május 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet pulykamell, 1 dl olaj, só, 1 mk. őrölt fehérbors, 1 mk. őrölt fahéj, 1 mk. őrölt szegfűszeg, 4-5 dl natúr joghurt, 4-5 db sárga húsú őszibarack (1 nagy doboz hámozott őszibarack konzerv), 1 cs. vaníliás cukor, 3-4 dkg kristálycukor (ha cukrozott konzervből készítjük, akkor ez nem kell!)

Elkészítése:

A pulykamellet felszeleteljük kb. 1 ujjnyi vastagságúra. Sózzuk és befűszerezzük (őrölt fehérbors, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg). Egy tálba kevés olajat öntünk és a húsokat alaposan beleforgatjuk. A pulykaszeleteket kb. 30 percet, de ha tehetjük, akkor inkább 2-3 órát hagyjuk pácolódni.

Az őszibarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd 2-3 milliméteres szeletekre vágjuk. A joghurtot egy tálba öntjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot (ha kell). A felszeletelt barackokat belerakjuk a joghurtba és finoman összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst forró serpenyőben kevés olajon megsütjük. Akkor jó, ha a hús belseje is már fehér színű. Zöldséges rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr411983602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása