ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos hagyma

2010. május 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mélyhűtött spenót, 6 közepes fej vöröshagyma (kb. 75 dkg), 10 dkg trappista sajt, 2 tojássárgája, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csirke- vagy zöldségleveskocka, 0,5 száraz fehérbor, 1 ek. olaj, 5 dkg parmezán sajt
 
Elkészítése:
 
A spenótot kiolvasztjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és 1 percig előfőzzük. Ha kissé kihűlt, kalapjukat levágjuk, és a belüket kivájjuk úgy, hogy a hagymának kb. 1 cm vastag fala maradjon. Ezután a hagymákat lassú tűzön még 10-12 percig főzzük, és fejjel lefelé tálra állítva lecsurgatjuk őket.  Közben a trappista sajtot lereszeljük.
 
A spenótról leöntjük a levet, a masszát összekeverjük a sajttal, a tojássárgával, a fokhagymával, fél kávéskanál sóval, 2 késhegynyi borssal.
 
2 deci vízben felforraljuk a leveskockát, hozzáadjuk a bort és a lét egy tűzálló tálba öntjük. A spenótos keverékkel megtöltjük a hagymát, és a tűzálló tálba állítjuk. Mindegyik hagymát olajba mártott kenőecsettel körbekenjük, és a tetejét megszórjuk a reszelt parmezánnal.
 
1-2 percig előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a töltött hagymákat kb. 15-20 percig sütjük, amíg a parmezán szép színt kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr201983582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása