ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kínai pirított rizs

2010. május 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre:  50 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma, 10 ek. olaj, 2 tojás, 1 csirkecomb vagy fél csirkemell, 4-5 zöldhagyma, só, bors, 1 kiskanál gyömbérpor és szójaszósz

Elkészítése:

Az olaj felén pirítsuk meg a nyers rizst, öntsük fel 7-8 dl forró sós vízzel, tegyük a tetejére a megtisztított, hosszában kettévágott vöröshagymákat. Fedjük le, és 15 percig főzzük kis lángon, de közben ne emeljük fel a fedelét! Ezután vegyük le a tűzről, de a tetejét most se emeljük fel.

Közben tisztítsuk meg a csirkecombot, vágjuk nagyon vékony csíkokra. Tegyük egy nagyobb serpenyőbe és az olajon pirítsuk meg. Kb. 6-7 perc alatt elkészül.

Adjuk hozzá a zöldjével együtt vékony karikákra vágott zöldhagymát, együtt pirítsuk még. Ízesítsük sóval, borssal, gyömbérporral és szójaszósszal.

A tojásokat verjük fel, és süssünk rántottát belőle. Amint kész, vágjuk fel kisebb darabokra, mint a csirkehúst. Végül a rizst és a sült tojást keverjük a hagymás húshoz, és az egészet folyamatosan kevergetve pirítsuk össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr471989763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása