ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes-krémes-mákos szelet

2010. május 13. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg darált mák, 10 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 citrom, csipetnyi só, 1 mk. őrölt fahéj, 2 dl tej; a krémhez: 5 dl tej, 4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 7 dkg liszt, ½ rúd vanília, egy darabka citromhéj, 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése:

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mákkal felváltva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját és leszűrt levét.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal meg a sóval, majd a tejjel váltakozva a masszához keverjük.

20 x 30 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez felforraljuk a tejet a citromhéjjal meg a vaníliával, és langyosra hűtjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral meg a liszttel, majd folyamatos keverés közben beleszűrjük a langyos tejet. Ezután gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a vaníliakrémmel, majd befedjük a második lappal. Erre megint vaníliakrém kerül, aminek a tetejét sűrűn kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, végül betakarjuk a harmadik tésztalappal.

A süteményt tálalás előtt felvágjuk, meggyszemekkel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr601999523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása