ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spenótos töltött tojás

2010. május 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mirelit paraj, 30 kg burgonya, 1/2 l tej, 6 tojás, 5 dkg liszt, 1 szál póréhagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, olaj, só, őrölt bors, fokhagyma, szerecsendió

Elkészítése:

30 deka burgonyát héjában puhára főzünk, majd leszűrjük, meghámozzuk, és karikákra vágva egy kiolajozott tűzálló tál aljára terítjük. A tálat körös-körül élére állított burgonyakarikákkal kirakjuk, egy szál megtisztított, karikákra vágott póréhagymát fektetünk, és megsózzuk. Az így kibélelt tál aljára egy csomag felolvadt, alaposan kinyomkodott, öt deka vajjal elkevert és sóval, borssal, tört fokhagymával ízesített mirelit parajt simítunk.

Fél liter hideg tejet öt deka liszttel simára keverünk, és öt deka vajat beledobva, kevergetve sűrű besamelmártást főzünk belőle. A tűzről levéve két deci tejföllel, öt deka reszelt sajttal, egy kevés sóval meg csipetnyi reszelt szerecsendióval simára keverjük, és egyharmadát a parajra locsoljuk.

Hat tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, és a sárgájukat
kikaparjuk. A tojássárgákat 2-3 kanál mártással simára keverjük és a fél tojásfehérjékbe púpozzuk. Az így megtöltött tojásokat a tálba ültetjük, és a maradék mártással leöntve, a tetejére még öt deka sajtot reszelünk. A forró sütőbe tolva, erős lángon addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr552018079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása