ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Puncsszelet

2010. május 22. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1 tasak sütőpor, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4,5 dl tej; a krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 ek. rum, 3 ek. baracklekvár, 3 ek. kakaópor; a tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 deci tejjel összegyúrjuk, majd három részre osztjuk, és lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük. Kihűtjük.

Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.

A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. A tölteléket egyenletesen az egyik lapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, 4--5 percig tovább verjük, majd a sütemény tetejére kenjük.

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a habra csorgatjuk. Villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr102022856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása