ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cukkinitoria

2010. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 20 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 citrom leve, ételízesítő, só, (paradicsom)

Elkészítése:

Összegyúrunk 20 deka finomlisztet 10 deka margarinnal, egy tojássárgájával, egy kevés sóval, meg annyi hideg vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és egy órára a hűtőszekrénybe rakjuk.

Ezután akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy nagy tortaformát vagy piteformát, de ujjnyi magas pereme is legyen. A forró sütőbe toljuk, és félig megsütjük.

Mialatt a tészta sül, 10 deka húsos füstölt szalonnát apró kockákra vágunk, kiolvasztjuk, és megpirítunk rajta egy nagy fej, apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatunk egy fél kiló kis kockákra vágott cukkinit (csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja), egy fél citrom levével megöntözzük, és ételízesítő porral  sózzuk. Fedő alatt, kis lángon nem túl puhára pároljuk, de tehetünk bele két, kis kockákra vágott paradicsomot is.

Elhabarunk két nyers tojást egy deci tejföllel, a tűzről lehúzott cukkinihoz adjuk, és összekeverve a tésztával bélelt formába töltjük. A sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a tészta meg nem pirult, a töltelék sűrű, kocsonyás nem lett. A tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr882038353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása