ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Göngyölt hús savanyú káposztával

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéshús, 80 dkg burgonya, 40 dkg savanyú káposzta, 1 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 ek. olaj, 2 ek. olvasztott vaj, 1 ek. ételsűrítő, só, őrölt bors

Elkészítése:

A babérlevelet és a petrezselymet durvára felaprítjuk, majd a savanyú káposztával összekeverve lehetőleg egész éjszaka állni hagyjuk.

A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és félbevágjuk. Fogyasztás előtt a felforrósított olajon, magas hőfokon kevergetve 5 percig sütjük, majd megsózzuk.

A hússzeleteket laposra verjük, mindegyikre kb. 1-1 evőkanál káposztát halmozunk, szorosan feltekerjük, és megtűzzük. A tekercseket a forró vajon aranybarnára sütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a maradék káposztát és rövid ideig együtt sütjük. Negyed liter vízzel felöntve, fedő alatt 15 perc alatt készre pároljuk. A tekercseket kivesszük és félretesszük.

Az ételsűrítőt a káposztába keverjük, tejföllel gazdagítjuk, szükség esetén utánaízesítjük. A göngyölt húst a burgonyával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr462062523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása