ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ribizlis grízes pite

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg gríz, 5 dl tej, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, 1 mk. sütőpor; a töltelékhez: 6 ek. kekszmorzsa, 15 dkg ribizlilekvár; a tetejére: 20 dkg ribizli, 3 ek. cukor
 
Elkészítése:
 
A grízt egy éjszakán át a tejben áztatjuk. Másnap a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
 
A beáztatott grízt az egész tojásokkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Beleszórjuk a darált diót, a sütőport, összedolgozzuk, és a tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményt félbevágjuk.
 
A kekszmorzsát elkeverjük a lekvárral és megkenjük vele az alsó lapot. Ráborítjuk a tetejét.
 
Felszeletelve, ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk. Ehhez megmossuk a ribizlifürtöket, kissé lecsepegtetjük, és kristálycukorba hempergetjük. A felesleges cukrot lerázogatjuk róla és a szeletek tetejére fektetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr552062485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása