ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kelbimbós csirke

2010. június 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg-os csirke (vagy 4-4 comb és kicsi csirkemell), 1 csomag mirelit kelbimbó, 2 dl tejszín, 1 kk. liszt, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj v. olaj, 1 húsleveskocka, só, gyömbérpor

Elkészítése:

Egy szép másfél kilós csirkét úgy darabolunk fel, mintha paprikás csirkét készítenénk, vagy négy combot, illetve négy kis mellet veszünk hozzá, és 2-2 darabba vágjuk. A húsdarabokat öt deka vajon (vagy ennek megfelelő mennyiségű olajon) fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet aláöntve, egy húsleveskockával ízesítve, fedő alatt, takaréklángon, a levében időnként megforgatva nem túl puhára pároljuk.

Ezután egy csomag még fagyott mirelit kelbimbót öntünk hozzá, és kissé megsózva, nagyon kis lángon, lefedve együtt megpuhítjuk. (Aki szereti, a kelbimbót egy kevés gyömbérporral is megszórhatja.) Végül a kelbimbós csirkét a zsírjára sütjük, és egy púpozott kiskanál liszttel simára kevert két deci tejszínnel besűrítjük. A tűzről levéve, öt deka sajtot reszelünk a tetejére, ami szépen ráolvad.


1-2 nappal előre el lehet készíteni, csak melegíteni, és a sajtot rászórni kell tálalás előtt, még külön köret sem szükséges hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr862065503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása