Hozzávalók 4 személyre: 3 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, negyed fej kel, 1 egész zellergumó, 1 kis fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 20 dkg rizs, 2 dl savanykás fehérbor, 2
dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, törött bors
Elkészítése:
Az olajon fedő alatt 10-15 percig pároljuk az apróra darabolt zöldséget és hagymát, majd közé keverjük a jól megmosott rizst. Szárazon addig kevergetjük, amíg a rizs meg nem üvegesedett. Utána sózzuk, borsozzuk, felöntjük a kétszeresre hígított borral, befedjük, és puhára pároljuk.
Ha kész, tetejét meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és az előmelegített sütőben fedő nélkül addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirult.