ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott pecsenye

2010. június 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéskaraj, burgonya, 20 dkg gomba, só, őrölt bors, olaj (vaj)

Elkészítése:

8 szelet kicsontozott sertésbordát kiverünk, megsózzuk, megborsozzuk, és 1 evőkanálnyi olajon vagy kevés vajon mindkét felüket ropogósra kisütjük. Közben egy másik edényben bő olajban ropogósra sütünk hasábburgonyát, és a zsiradéktól lecsepegtetve, tűzálló tál aljára öntjük.

20 deka cikkekre vágott gombát kevés olajon vagy vajon, sóval, borssal ízesítve puhára párolunk, levével együtt a burgonya közé keverjük, és az egészet kissé megsózzuk. A kisütött húst a tetejére fektetjük, a visszamaradt húslevet kevés vízzel összeforraljuk, és az egészet ezzel a mártással leöntjük. A tál tetejét alufóliával alaposan lefedjük, és az egészet a sütőben átsütjük. Sütés közben a burgonya megpuhul, de a hústól és a gombától különlegesen jó ízt kap. (Még finomabb, ha kevés kockára vágott pirított májat is keverünk a burgonya közé.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr102088508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása