ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bécsi saláta

2010. július 07. - Dyna 122

Hozzávalók: káposzta, zöldbab (konzerv), 2-3 savanykás alma, ecetes uborka, tejföl, borecet, só, őrölt bors, olaj

Elkészítése:

Nagyon vékonyra felvágunk egy kicsi káposztafejet. Közé keverünk egy fél kilós konzerv zöldbabot leve nélkül, majd 2-3 savanykás almát meghámozva és uborkagyalun legyalulva vagy laskára vágva, végül néhány ecetes uborkát karikára felvágva. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, kevés borecettel (vagy enyhe ételecettel és cukorral), végül olajjal ízesítjük, és néhány óráig állni hagyjuk.

Tálalás előtt a levét leöntjük, és kevés tejföllel keverjük össze a hozzávalókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr252136564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.