Hozzávalók 4 személyre: 3 db szikkadt zsemle, 4 dl tej, 3 tojás, 10 dkg sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg vaj, só
Elkészítése:
Kis kockákra vágunk három szikkadt zsemlét, és négy deci tejben megáztatjuk. Ha már jó puhák, az egészet szétturmixoljuk vagy áttörjük.
Öt deka puha margarint habosra keverünk három egész tojással, hozzáadjuk a zsemlepépet, megsózzuk, henger alakúra formázzuk, és egy kizsírozott, tiszta kendőbe (vagy konyharuhába) csomagoljuk. Zsineggel lazán átkötjük (a főzés során megduzzad!), és annyi lobogva forró, sós vízbe fektetjük, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon fél óráig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és a kendőből kibontva, forró tálra fektetjük. Tetejét öt deka olvasztott vajjal meglocsoljuk, 10 deka reszelt sajttal megszórjuk, és azon frissiben kínáljuk.