ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges halfilé

2010. augusztus 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 halfilé (4x10 dkg), 1,5 dkg parmezán sajt, 7,5 dkg mandula, 12 dkg metélt tészta, 1 kis cukkini, 25 dkg sárgarépa, 1 zöldségleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 1 cs. bazsalikom, 1 ek. citromlé, 2 ek. olaj, vaj a formához

Elkészítése:

A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal.

A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.

Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük. Megtisztítjuk a cukkinit és a répát, és vékony szeletekre vágjuk. Az utolsó 2 percre a tésztához adjuk a cukkinit, az utolsó 1 percre a répát is. Leszűrjük.

Durvára vágunk 1,5 dkg mandulát. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk fél evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ráborítjuk a zöldséges tésztát.

Négy tányérba szétosztjuk, rárakunk egy-egy halat, és megszórjuk a mandulával. Bazsalikommal, citrommal díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr162218633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása