ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Marhapörkölt főtt krumplival

2010. december 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhahús, 3 db vöröshagyma, 2 dl sűrített paradicsom, 1 ek. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 ek. majoranna, 1/2 mk. köménymag, 1 mk. pirospaprika, 6-7 dl erőleves (leveskockából), 1 dl vörösbor, 12 db közepes burgonya, 1 ek. snidling, só, őrölt bors, étolaj

Elkészítése:

A húst kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a húst, a babérlevelet és a majorannát, és 4-5 percig nagy lángon, állandóan kevergetve átpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban a hagymát 6-7 percig kis lángon, állandóan kevergetve pároljuk, majd a húst visszatesszük, és 10 percig folytatjuk a párolást. Lisztet szórunk rá, elkeverjük, ráöntjük a bort, és addig főzzük, amíg elpárolog.

Beletesszük a paprikát, a köménymagot, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, felöntjük az erőlevessel, és lefedve, kis lángon legalább 2 óráig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha túlságosan besűrűsödne, önthetünk hozzá erőlevest.

A burgonyát héjában puhára főzzük, megpucoljuk, olajba forgatjuk, és megszórjuk snidlinggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr782509240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása