ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Babgulyás

2011. március 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhahús (lábszár, fartő), 2 ek. olaj, 25 dkg szárazbab, 2 ek. lecsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, só, pirospaprika, bors

Elkészítése:

A babot enyhén sós vízben feltesszük főni (előző este áztassuk be, így hamarabb megpuhul). A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A meleg olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lecsót. Ha a levét elfőtte, mindig pótoljuk kevés vízzel. Amikor a hús már majdnem puha, összekeverjük a babbal, és utánaízesítjük. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen. Addig főzzük, amíg a hús és a bab is puha lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr583491410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.