ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Padlizsánsaláta télire

2011. április 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 2-2 kg padlizsán, sárga és piros húsú paprika, 5 dl olaj

Elkészítése:

Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színű zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsire egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külső, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

Fél liter olajat megforrósítunk, a paprikát meg a padlizsánt beleforgatjuk, és kevergetve szárazra pároljuk. Végül félliteres üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére egy evőkanál olajat öntünk. Azonnal lekötve szárazgőzben hagyjuk kihűini.

Télen nemcsak salátának jó, szépen - például kemény tojással - díszítve mutatós előétel, de palacsintát is tölthetünk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr734208510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása