ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Babapiskóta tészta alaprecept

2011. június 05. - Dyna 122

Corbis-42-37659799.jpgHozzávalók: 4 db tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt; a szóráshoz: porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgája habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal belekeverjük a lisztet, miközben az edényt lassan forgatjuk. Óvatosan a szélétől a közepe felé haladva keverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne törjön össze.

A formázáshoz nyomózsákba tesszük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre piskótaalakokat formázunk. Sűrű szövésű szitából a piskóták felületét meghintjük porcukorral, rövid ideig állni hagyjuk, hogy a porcukor egy kicsit megolvadjon a tetején.

Sütés:

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz kb. 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr264889031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.