Hozzávalók 4 személyre: 2 körte,  1 mogyoró nagyságú gyömbér, 2 szegfűbors, 2 dl körtelé, 4 szelet  kecskesajt, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg vegyes csíra, néhány  salátalevél, 1/2 cs. zsázsa, 1/2 cs. vagdalt kakukkfű, 2 ek. repceolaj, 2  ek. méz, só, őrölt bors
 
 Elkészítése:
 
 A körtét cikkekre vágjuk, és a felszeletelt gyömbérrel meg a  szegfűborssal a körtelében felforraljuk és kb. 5 percig pároljuk. A  körtét ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
 
 A salátaleveleket darabokra tépkedjük. A csírákat megmossuk és a vagdalt zsázsával együtt a körtéhez adjuk.
 
 Az olajat elkeverjük a körtelével, sózzuk, borsozzuk és ezzel a dresszinggel keverjük el a salátát.
 
 A sajtokat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 5 percig sütjük. Rátesszük a salátára, meglocsoljuk mézzel.
 
 Kakukkfűvel, dióval és borssal megszórva tálaljuk.

