ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sült libacomb párolt káposztával

2011. december 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 db libacomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. só; a káposztához: 1 fej lilakáposzta, 1 dl vörösbor, 2 ek. cukor, 2 ek. 10%-os ecet, 1 mk. őrölt kömény, 1 csipetnyi őrölt fekete bors, 1 tk. só

Elkészítése:

A libacombok bőrös felét bevagdossuk és besózzuk. Nagyobb serpenyőben a libacombokat először a bőrös felével sütjük, majd megfordítjuk – a lényeg, hogy egy kis színt kapjanak, és a libazsír elkezdjen kisülni. A megpirított libacombokat a vöröshagymával és fokhagymával sütőzacskóba téve 200 °C-on 30 percig sütjük.

Közben megpároljuk a lilakáposztát, ehhez a visszamaradt libazsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott lilakáposztát, sózzuk, borssal, őrölt köménymaggal fűszerezzük, felöntjük a vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet és alaposan átkeverjük.

A sütési idő leteltével kivágjuk a sütőzacskót, s a  libacombokat pár perc alatt szép pirosra sütjük. Párolt lilakáposztával forrón kínáljuk.


A párolt káposztához adhatunk aszalt szilvát és savanykás almát is.


A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr153479375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.