ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos madártej (2)

2012. január 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 tojássárgája, 6 dkg cukor, 2 dl narancslé, 1 narancs, 4 cl Cointreau (narancslikőr), 2 tojásfehérje, 5 dkg porcukor, 1 l tej, 1 cs. vaníliás cukor, kevés só

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral együtt krémesre keverjük, majd apránként hozzáadjuk a narancslevet és a Cointreau-t. Vízgőz fölött sűrű krémet főzünk belőle. Amikor elkészült, négy kis tálkába osztjuk és hűtőbe tesszük.

Fölforraljuk a tejet a vaníliás cukorral, majd levesszük a tűzről.

Csipet sóval fölverjük a tojásfehérjét, miközben apránként a porcukrot is hozzáadjuk. A tejet visszatesszük a tűzre, és ismét felforraljuk.

A habból két evőkanál segítségével felhőket formázunk, ráeresztjük a tej felszínére, ahol néhány perc alatt megfőnek. Ha kész, merőkanállal óvatosan kiemeljük a tejből és a lehűtött narancsos krémre tesszük.

Reszelt narancshéjjal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr373618261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása