ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés ''pogácsa''

2012. március 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kész piskótalap (kb. 40 dkg), 8 dkg sárgabaracklekvár; a krémhez: 2 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg gesztenyepüré, 2-3 ek. rum, 2 dl tejszín; az öntethez: 3 dkg kakaópor, 3 dkg kristálycukor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 ek. olaj

Elkészítése:

A piskótalapból 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval a lehető legtöbb páros számú (legalább 24) korongot szúrunk ki, majd tálcára sorakoztatjuk.

A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, fémszűrön áttörjük, és megkenjük vele a tésztakorongok tetejét.

A krémhez vízfürdőbe állított edényben sűrű-habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kivesszük a krémet a vízből, hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a masszához adjuk, majd nyomózsákba vagy kivágott csúcsú nejlonzacskóba szedjük, és arányosan elosztva a korongok felére nyomjuk. Lekvárral megkent oldalukkal felfelé a krém tetejére illesztjük a korongok párját, lazán letakarjuk, és hűvös helyen 2-3 óráig pihentetjük.

Az öntethez 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük a kakaót, a cukrot és a keményítőt, majd mérsékelt tűzön 2-3 percig forraljuk, végül hozzáadjuk az olajat.

A pogácsákat tálra rendezzük, megöntözzük a forró mártással, és azonnal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk darált pirított mogyoróval vagy pisztáciával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr444323553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.