ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Csokoládé mousse (Kovács Ági, Vacsoracsata)

2012. március 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg étcsokoládé, 3 db tojás, 1/2 l tejszín kemény habbá verve, 3 ek. cukor

Elkészítése:

Vízgőz felett, kevergetés mellett olvasszuk meg a csokoládét. Egy nagy keverőtálba üssük bele a tojásokat és szórjuk rá a cukrot.

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, tegyük a tetejére a keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott csokoládét. Ha kissé kihűlt óvatosan keverjük bele a kemény habbá felvert tejszínt, öntsük lapos üvegedénybe vagy poharakba és tegyük a hűtőbe legalább fél napra.

Tálaláskor két meleg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzunk belőle ovális gombócokat, majd óriás tányéron gyümölcsszósszal leöntve szervírozhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr674351889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.