Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg brokkoli, 1 nagy golyó  mozzarella, 20 dkg márványsajt, 10 dkg mascarpone, 1 doboz darabolt  paradicsom, 1 ek. finomra vágott bazsalikom, 1 kk. vaj, 16 cannelloni  tészta, 5 dkg reszelt parmezán, só, őrölt fehér bors
 
 Elkészítése:
 
 A megmosott brokkolit szedd apró rózsákra, és enyhén sós, lobogó vízbe  téve főzd 4-5 percig. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd  kihűlni, és vágd apró darabkákra.
 
 A mozzarellát és a márványsajtot vágd kis kockákra, keverd össze a  mascarponéval, végül forgasd bele a brokkolit, majd sózd, borsozd.
 
 A paradicsomot villával törd össze, keverd bele a bazsalikomot, a negyedét öntsd kivajazott tűzálló tálba.
 
 A cannellonikat töltsd meg a brokkolis masszával, fektesd szorosan  egymás mellé egy tűzálló tálba. Öntsd rá a maradék paradicsomot, szórd  meg a parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30  percig.

 
                                                                