ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sült tökmagos camembert

2012. május 14. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 doboz camembert sajt (kis téglalap alakú), 4 dkg tisztított tökmag; a gyümölcskörethez: 15 dkg körte, 15 dkg alma, 10 dkg szilva, 10 dkg szőlő, 10 dkg barack (lehet befőtt is), 1 ek. vaj, 1 dl édes fehérbor, őrölt fahéj, őrölt gyömbér

Elkészítése:

A gyümölcsöket mosd, tisztítsd meg, a magokat, magházakat távolítsd el, a körtét, almát, szilvát és barackot vágd cikkekre. A szőlőszemeket, ha túl nagyok, felezd meg.

A sajtokat vízszintesen vágd félbe, a vágott felületbe nyomkodd bele a tisztított tökmagszemeket. A sajtdarabokat úgy, hogy a magok érintkezzenek az edény aljával, tedd felforrósított, száraz, bevonatos serpenyőbe (lehet készíteni forró sütőben is, akkor célszerű alufóliára helyezni a sajtot, és abban tányérra tenni). Csak rövid ideig hagyd így, épphogy megpiruljon a sajt, majd fordítsd meg. Kíméletesen süsd, amíg a sajt belseje kellően megolvad, de nem folyik szét a serpenyőben.

Közben készítsd el a gyümölcsköretet. Forrósítsd fel a vajat és tedd rá az almát, a körtét. Forgasd össze, és 2 perc elteltével tedd bele a többi gyümölcsöt. Fűszerezd a fahéjjal és a gyömbérrel, 2-3 perc alatt melegítsd össze. Öntsd rá a bort, majd amint forr, vedd le, és a sajttal tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr544527059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.