A kacsamellet megtisztítjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel és a narancs levével. Hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk, majd az olajon, fedő nélkül, mindkét oldalán megpirítjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket megtisztítjuk. A salátát felaprítjuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a ribizlit leszemezzük, az almát meghámozzuk, csumáját kivágjuk, a dinnye harmadrészét felaprítjuk, a többit félretesszük a salátaléhez.
Turmixgépben készítjük a salátaöntetet, ami citromlé, méz, dinnye, alma, olívaolaj, kevés gyömbér és petrezselyemzöld keveréke.
A hideg sült kacsamellet vékony szeletekre vágjuk, a salátával, dinnyével, ribiszkével együtt tálra halmozzuk és meglocsoljuk az öntettel. Tálalásig hűtőben hagyjuk.
Önálló fogásként vagy elegáns előételként tálalhatjuk.