ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kapros töltött káposzta

2010. március 22. - Dyna 122

ouk4a123vu4vpdi5qeuh.jpgHozzávalók 4 személyre: 25 dkg rizs, 4 ek. olaj, 2 kg apró savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 20 dkg császárszalonna, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 5 csokor kapor, 80 dkg darált sertéshús, 4 tojás, 2 ek. pirospaprika, 10-12 savanyúkáposzta-levél, 5 dl tejföl, só, őrölt bors

 
Elkészítése:
 
A töltelékhez a rizst megmossuk, megszárítjuk, az olajon üvegesre pirítjuk és felöntjük 7,5 deci forrásban lévő vízzel, majd kis lángon fedő alatt 20 percig pároljuk.
 
Az apró savanyú káposztát, ha nem szeretjük nagyon savanyúan, átöblítjük.
 
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felaprítjuk.
 
A bográcsban zsírjára pirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, kissé megpirítjuk, majd belekeverjüj a paprikát, a paradicsomot is, és együtt tovább pároljuk. Meghintjük a maradék pirospaprikával, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük 3 csokornyi apróra vágott kaporral, és kb. 30-35 percig pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk alá.
 
A megfőtt rizst húsvillával fellazítjuk, kissé kihűtjük. Ha már nem túl meleg, a darált húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával, és jól összedolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, majd a göngyölegeket a bográcsban lévő káposzta tetejére tesszük.
 
Parázs fölött kb. 1 órán át pároljuk, közben meg-megrázogatjuk, ha kell, kevés vízzel pótoljuk. A maradék kaporral meghintve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr141860089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása