ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mozzarella paradicsommal

2010. március 22. - Dyna 122

94ntkuegcip6yim3lqn9.jpgHozzávalók 4 személyre: 3 csomag mozzarella sajt, 6 darab nagy kemény paradicsom, 1 csipetnyi só, 0,5 kávéskanál őrölt fekete bors, 2 darab fokhagyma gerezd, 1 csomag petrezselyem, 6 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 szál bazsalikom

A mozzarellát leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokat megmossuk, szárukat kivágjuk. Ezután mind a sajtot, mind a paradicsomot 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ha a paradicsom túl nagy, akkor először félbehasítjuk, s csak azután szeleteljük.

Egy nagy, lapos salátástálon a sajt- és paradicsomkarikákat úgy rakjuk körbe, hogy félig takarják egymást. Sóval és őrölt borssal ­ jó, ha frissen őröljük ­ meghintjük.

A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, és egy kis pohárban a extra szűz olívaolajjal összekeverjük.

A bazsalikomleveleket a szárról lecsipkedjük, a nagyobbakat félbetépjük, a paradicsomos sajtra szórjuk, majd az olívás öntettel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk, máskülönben a paradicsom összeesik.

Barna kenyérből készült pirítós illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr861859590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása