Hozzávalók: 4 darab közepes méretű padlizsán, 25 dkg füstölt kecskesajt, 4 szem paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 ág friss oregánó, rozmaring, kakukkfű, só, darált bors
Elkészítése:
A megmosott padlizsánok végét vágjuk le, majd a vastagabbik végénél kezdve ejtsünk négy-öt bemetszést úgy, hogy a padlizsánt teljesen átvágjuk.
Szeleteljük fel fél centiméteres vastagságúra a füstölt sajtot és a paradicsomokat.
Tegyük a padlizsánokat egy nagy tepsibe, feszítsük szét a legyező alakú bevágásokat, majd mindegyikbe helyezzünk egy-egy szelet sajtot és paradicsomot. Dugjunk közéjük a friss fűszerágakból, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percig.
* Ha fedeles kerti grillsütőben sütjük, akkor toljuk a parazsat a sütő szélére, majd a letakart tepsit helyezzük a rács közepére. Így az áramló hőtől a kemencéhez hasonlóan megsül a padlizsán. Vigyázzunk, ne hagyjunk sok parazsat a sütőben, mert könnyen leéghet az étel!