Hozzávalók 6 személyre: 125 ml olívaolaj, 1 citrom leve, 2 babérlevél, fehérbors, 750 g spárga, 125 g vaj, 1 kanál reszelt citromhéj, 2 kanál citromlé, 2 kanál finomra vágott petrezselyemzöld, tabasco tetszés szerint, 45 g fenyőmag
Keverőtálban összekeverjük az olíva olajat és a citrom levet, babér leveleket, sót és az őrölt fehér borsot.
Helyezzük a spárgákat a keverőtálba, és forgassuk meg az olajban. 1-2 órát állni hagyjuk, közben elkészíthetjük a citromos vajat.
Egy kisebb keverőtálba beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját, a citrom levét, petrezselyemzöldet és az erős szószt (tetszés szerint). Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és hűtőben tároljuk.
A spárgákat forró grillen megsütjük, a citromos vajjal meglocsoljuk. Reszelt citromhéjjal díszítjük és forrón tálaljuk.