ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bableves gyufatésztával

2010. március 23. - Dyna 122

cjpypsuxfl6g7r35lmdp.jpgHozzávalók 4 személyre: 350 g tarkabab, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 100 g gyökér, 100 g sárgarépa, 100 g zeller, 0.5 dl olaj, 60 dkg füstölt csülök csont nélkül, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál köménymag, 10 g fűszerpaprika, só, ízlés szerint erős paprika, 2 dl tejföl, 150 g Gyermelyi 8 tojásos Gyufatészta

Elkészítés:

A babot beáztatjuk előző este.

A csülköt megmossuk és feltesszük főni a babérlevéllel. Amikor már félig puha a csülök, de az sem baj, ha puhább, beletesszük a lemosott babot.

Kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a köménymagot és a zúzott fokhagymát, elkeverjük, és beleöntjük a fövő babhoz. Ha a bab félig puha, beletesszük a tisztított kockázott zöldségeket.

Amikor megpuhult a csülök kivesszük, kicsit várunk, hogy hűljön, és összevágjuk kisebb kockákra, majd félretesszük.

A babon pótoljuk az elfövő vizet, ha szükséges sózzuk, erős paprikát tehetünk bele, és rászórjuk a fűszerpaprikát.

Amikor megpuhult a bab, beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük.

Az elkészült levesbe visszatesszük a félretett összevágott csülökhúst.

Tálaláskor tetejére tejfölt teszünk.

(A tésztát külön is ki lehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr571863215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.