ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cikóriás kecsketúrókrém

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók: 20 dkg lágyabb kecsketúró vagy lágy kecskesajt, 1 maréknyi dióbél, 2 darab cikóriasaláta, 1 evőkanál tejföl, só, darált bors, 1 teáskanál tökmagolaj
 
Mossuk meg hideg vízben a cikóriát, majd csepegtessük le jól. Tegyük be egy zacskóba, és néhány órára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.
 
Szórjuk egy nagy serpenyőbe a dióbelet, majd kis lángon, állandóan rázogatva pirítsuk meg. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Tegyük a kecsketúrót egy nagy tálba, adjuk hozzá az egyik cikóriát, amit kis darabokra felvágtunk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük kevéske sóval. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.

Tálaljuk kis tálkákba, tetejét szórjuk meg bőven pirított dióval, majd csorgassuk meg tökmagolajjal.
 
Melléje leveleire szedett cikóriát, felszeletelt vajretket és csírákat tálaljunk. Friss és ropogós péksüteményre kanalazva fogyasszuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr261863052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása