Hozzávalók: 20 dkg lágyabb kecsketúró vagy lágy kecskesajt, 1 maréknyi dióbél, 2 darab cikóriasaláta, 1 evőkanál tejföl, só, darált bors, 1 teáskanál tökmagolaj
Mossuk meg hideg vízben a cikóriát, majd csepegtessük le jól. Tegyük be egy zacskóba, és néhány órára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.
Szórjuk egy nagy serpenyőbe a dióbelet, majd kis lángon, állandóan rázogatva pirítsuk meg. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Tegyük a kecsketúrót egy nagy tálba, adjuk hozzá az egyik cikóriát, amit kis darabokra felvágtunk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük kevéske sóval. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejét szórjuk meg bőven pirított dióval, majd csorgassuk meg tökmagolajjal.
Melléje leveleire szedett cikóriát, felszeletelt vajretket és csírákat tálaljunk. Friss és ropogós péksüteményre kanalazva fogyasszuk.