ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás-kolbászos omlett

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg kolbász, 20 dkg csiperkegomba, 5 dl húsleves (kockából), fehérbors, bazsalikom, oregánó, 3 tojás, 8 ek. liszt, 1,5 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, tejföl
 
Elkészítése:
 
Felhevítjük a vajat, és megpirítjuk benne a felaprított hagymát és a lehéjazott, feldarabolt kolbászt.
 
Rádobjuk az apró cikkekre vágott gombát, majd, ha levet eresztett, felengedjük a levessel és 4-5 percig fedő nélkül forraljuk. Megfűszerezzük, és ha túl hígnak találjuk, 1 evőkanál liszttel besűríthetjük.
 
A tojásokat elkeverjük a liszttel és a tejjel, és 4 lepényt sütünk belőle. Mindegyik omlett egyik felére teszünk a kolbászos-gombás raguból, a másik felét ráhajtjuk, és egy kivajazott tűzálló edénybe rakosgatjuk őket úgy, hogy egy kissé fedjék egymást.
 
Megszórjuk a reszelt sajttal (ízlés szerint egy sor kolbászkarikát is tehetünk rá), majd a sütőben átsütjük. Tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr601862795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása