ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lazac tatár

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók: 45 dkg friss lazacfilé, 1 darab édeskömény, 3 evőkanál olívaolaj, 1 darab zöldcitrom leve, 1 csokor metélőhagyma, 1 darab avokádó, só, darált bors, 10 dkg kígyóuborka
 
A szálkamentes lazachúst és a megmosott édesköménygumót vágjuk apró kockára, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, összevágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot. Aprítsuk fel a gép segítségével, úgy, hogy a lazac darabos maradjon. A halat és a köménygumót vágódeszkán csapókéssel is felaprítjuk, és ezután keverjük össze a többi hozzávalóval.

Az érett avokádót vágjuk kétfelé, magját vegyük ki, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálkába, ízesítsük pár csepp citromlével, sóval és őrölt borssal. Alaposan törjük össze villával.

A lazac tatárt tegyük egy szép üvegtálba, tetejére simítsuk az avokádókrémet, dekorálhatjuk vékonyra szeletelt uborkával. Pirítósra kenve kiváló csemege.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr141863070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása