Hozzávalók 4 személyre: 500 g pulykamell, 100 g zöldhagyma, 100 g hagyma, 200 g kimagozott héjazott paradicsom, 4 dl paradicsom ivólé, 1 dl olívaolaj, 2 cs. zellerzöld, 2 db chilipaprika, só, darált bors, 150 g Gyermelyi 8 tojásos Gyufatészta
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
A hagymát finomra, a zöldhagymát nagyobb darabokra vágjuk.
A letisztított, megmosott húst kis kockára vágjuk.
Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit. Rátesszük a zöldhagymát, elkeverjük.
Ráöntjük a paradicsomlevet, és alaplevet vagy vizet. Kíméletesen forraljuk.
Amikor a hús puha, beleszórjuk az apróra vágott paradicsomdarabokat és a gorombára vágott zellerzöldet.
Ha szükséges ízesítjük, összeforraljuk.
Gyufatésztával tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.