Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 22,5 cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg hideg vaj; a töltelékhez: 5-5 dkg vagdalt dió és mogyoró, 0,5 dl tejszín, 5 dkg méz; továbbá: 2 tojás, 2 ek. tej
Elkészítése:
A lisztet és a kétféle cukrot összegyúrjuk a hideg vajjal, cipót formálunk belőle, és fóliába burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez valókat egy lábasban állandóan kevergetve felmelegítjük.
A tésztát egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, 5 mm vékonyra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, a tojásfehérjével bekenjük a széleiket, félbehajtjuk, és jól összenyomkodjuk.
A kis táskákat kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a tojássárgák és a tej keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Tetszés szerint berácsozhatjuk csokoládémázzal.