Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához:
- első változat (vékony lap): 10 dkg babapiskóta, 7,5 dkg vaj;
- a második változat (vastag lap): 20 dkg babapiskóta, 15 dkg vaj;
- harmadik változat (vastag lap): 10 dkg babapiskóta, 10 dkg mogyorós csók, 15 dkg vaj
Elkészítése:
Szétmorzsoljuk a babapiskótát, illetve a babapiskótát és a mogyorós csókot.
Megolvasztjuk a vajat, és alaposan összegyúrjuk a morzsával. A masszát a formába nyomkodjuk, és 30 percre hűvös helyre tesszük. Kivesszük a formából, és tortatálcára tesszük.
* Az aprósütemény helyettesíthető másikkal, így ízlés szerint változtathatjuk a tortalap ízét. A ropogós tortalap remek alap a krémtúró-, a friss túró-, a joghurt- vagy a tejszínes tortákhoz.