ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojásos fasírt

2010. március 24. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek. olaj, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors; a töltelékhez: 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 ek. olaj; a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 ek. zsemlemorzsa
 
Elkészítése:
 
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
 
A darált húst a tojással, az előzőleg tejbe áztatott és kifacsart zsemlével, a pirított hagymával, a fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsmasszát alufólia lapra halmozzuk, és 1 centi vastagságú téglalappá formáljuk.
 
A tojást felverjük, az olajon lágy rántottát sütünk belőle, és a húsra terítjük, úgy hogy a húslap szélein 2 ujjnyi kilátsszon.
 
A gépsonkát csíkokra vágjuk, a tojás közepére szórjuk, és az alufólia segítségével feltekerjük, ahogyan a bejglit szokás.
 
A tojásfehérjét félig felverjük, és a tepsibe fektetett hústekercset megkenjük vele és a zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk. Befedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 15 percig, majd a fóliát levéve további 15 percig, aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr441866490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása