ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Erdei gombás betyárleves

2010. március 25. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej hagyma, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg kolbász, 2 dl tejföl, 2 ek. liszt, só, bors, ételízesítő, 3 ek. pirospaprika, 2 tk. szétmorzsolt kakukkfű, 1 csokor petrezselyem; a csipetkéhez: 10-15 dkg liszt, 1 tojás, só
 
Elkészítése:
 
A csipetkéhez a tojást tányérba ütjük, megsózzuk, apránként hozzászórjuk a lisztet, és a tésztát folyamatosan gyúrjuk. Egy liszttel meghintett konyharuhára csipetkéket szaggatunk.
 
Az apró kockákra vágott szalonnát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a felszeletelt gombát, majd puhára pároljuk.
 
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, sóval, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Hozzákeverjük a felkarikázott kolbászt, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a csipetkét is. Kb. 10 percig főzzük, majd behabarjuk a levest. Kevés vízben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd a tejfölt is. A levesből a tejfölös keverékhez adunk egy merőkanálnyit, simára keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
 
Jól átkeverjük, kb. 2 percig csendesen főzzük vigyázva, hogy fel ne forrjon.
 
Tálalás előtt megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr881867222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása