ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fahéj illatú kávécsók

2010. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 20 dkg hámozott, darált mandula, 2 g étkezési keményítő (Gustin), 2 ek. kávé, ½ kk. fahéj, 40 db ostyakorong, 40 db kávészem alakú csokoládébonbon

Elkészítése:

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a cukrot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többibe pedig beleforgatjuk a mandula, étkezési keményítő, a fahéj és a kávé keverékét.

Az ostyakorongokat – amelyeket 4 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrtunk ki ostyalapokból – sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A habot csillagcsőrös nyomózsákba tesszük, és minden korongra nyomunk belőle. 150 fokra előmelegített sütőben 25 percig szárítjuk, majd hűlni hagyjuk.

A félretett tojáshabot szétosztjuk a csókok tetején, mindegyikre egy-egy csokibonbont nyomunk, és hagyjuk megszáradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr701868530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása