ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Frankfurti borsóleves

2010. március 25. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej póréhagyma, 6 dkg vaj, 3/4 kg fejtett zöldborsó, 20 dkg krumpli, majoránna, 2 szál petrezselyem, 1,5 l húsleves, 1 kockacukor, só, 4 ek. tejföl, 4 pár frankfurti virsli
 
Elkészítése:
 
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, aztán forró vajban megdinszteljük.
 
A borsót, a kis kockákra vágott krumplit a majoránnát és a petrezselymet hozzáadjuk, és kis lángon kevergetve 25 percig együtt pároljuk, ha szükséges kis húslevest öntünk rá.
 
Ha megpuhult, akkor turmixoljuk v. átpasszírozzuk, majd elkeverjük a húslevessel (ami készülhet kockából is). Cukorral, sóval ízesítjük és még egyszer felforraljuk.
 
Belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a felszeletelt virslit, és még egyszer felmelegítjük, de már nem forraljuk fel a levest!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr821868626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása