Hozzávalók 4 személyre: 1 kg lecsókolbász, 1 kk. olaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej reszelt vöröshagyma, 1 púpozott kk. ajvár, 1 kk. pirospaprika, 20 dkg liszt, 1 tojás, só, bors
Elkészítése:
A füstölt szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, becakkozzuk, majd kiskanálnyi olajon ropogósra sütjük. Zsírjából kiemeljük, félretesszük.
A szalonnazsírban a hagymát meglankasztjuk, megpaprikázzuk, kevés vizet öntünk rá, és ajvárral ízesítjük.
Amikor egyet forrt, beletesszük a lehúzott héjú, karikákra vágott kolbászt.
Közben a liszttel, a tojással galuskatésztát készítünk, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a kolbászos lében egyszer rotyogtatjuk.