ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bárányborda fehér mártásban

2010. március 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bárányborda, 8 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dl fehérbor, 30 ml főzőtejszín, 2 gerezd fokhagyma 

Elkészítése:
 
A báránybordákat négy egyenlő részre vágjuk. Ha néhol a hús túl vastag, kissé kiverjük. Eltávolítjuk az inakat, megsózzuk, megborsozzuk és egy tálba helyezzük. A húsra rozmaringleveleket szórunk, leöntjük olajjal, és legalább 2 órán át állni hagyjuk, de az sem baj, ha másnapig áll a pácban.
 
A húst roston megsütjük, közben elkészítjük a mártást.
 
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, majd aranysárgára pároljuk. Ekkor ráöntjük a bort, és miután elpárolog, hozzáadjuk a főzőtejszínt. Mindezt jól kifőzzük, majd átpasszírozzuk. A fehér mártást ízlés szerint borssal és áttört fokhagymával fűszerezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr701870089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása