Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg szárzeller, 1 alma, 25 dkg párolt gesztenye, 1 evőkanál porcukor, 1 dl tejszín, 1 szelet pirítós, 1 tanyasi csirke, 3 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 1 tojás, 2,5 dkg puha vaj, 5 fogpiszkáló
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A zellert megmossuk, megtisztítjuk és fél centis csíkokra vágjuk.
A gesztenyét felkockázzuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük.
A porcukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, 3 percig pirítjuk benne a zellert. Hozzáadjuk a gesztenyét, kis ideig együtt sütjük, tejszínnel felöntjük és félretesszük.
A csirkét megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A pirítós széleit levágjuk és összemorzsoljuk, összekeverjük a petrezselyemmel, a tojással, a zöldséggel, és sózzuk, borsozzuk. Beletöltjük a csirkébe, összetűzzük és bekenjük vajjal.
A mellrésszel lefelé nyitott sütőtálban, 180 fokos sütőben légkeverésen sütjük 30 percig.
A csirkét megfordítjuk, és további 45 perc alatt fedő nélkül, 180 fokon aranybarnára sütjük.
A szárnyát levágjuk, a töltelékkel tálaljuk, a pecsenyelét szűrőn átpasszírozva ráöntjük.