ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hagymaleves cipóban

2010. március 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 3 csipetnyi só, 1 csomag snidling, 1 szál póréhagyma, 1 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 5 dl tej, 15 dkg vaj, 3 darab vöröshagyma, 1 csipetnyi őrölt fehérbors, 15 dkg liszt, 4 darab cipó, 15 dkg sajt

A vöröshagymákat felszeleteljük, a habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk és alaposan megpároljuk. Ismét sózzuk, majd fehér borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk kiforrni.

Kevés vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt.

Visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.

A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.

Tálaláskor a hagymalevest a kibelezetett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr841869684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása