Hozzávalók 4 személyre: 3 csipetnyi só, 1 csomag snidling, 1 szál póréhagyma, 1 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 5 dl tej, 15 dkg vaj, 3 darab vöröshagyma, 1 csipetnyi őrölt fehérbors, 15 dkg liszt, 4 darab cipó, 15 dkg sajt
A vöröshagymákat felszeleteljük, a habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk és alaposan megpároljuk. Ismét sózzuk, majd fehér borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk kiforrni.
Kevés vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt.
Visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.
A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.
Tálaláskor a hagymalevest a kibelezetett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.