ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hagymás burgonyakrémleves

2010. március 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre:  2 kg burgonya, 4 fej közepes vöröshagyma, 6 evőkanál vaj, 6 evőkanál liszt, 1 liter víz, 1 liter tej, só, bors, 2 csokor petrezselyem

A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd belekeverjük a lisztet és rózsaszínűre pirítjuk. Szép fokozatosan hozzáadjuk a vizet.

Egy másik lábosban megfőzzük a felaprított burgonyát, leszűrjük, majd burgonyatörővel átnyomkodjuk.

A pépet a hagymás léhez adjuk, ráöntjük a tejet, összeturmixoljuk és felforraljuk.

Kedvünk szerint ízesítjük, felaprított petrezselyemlevéllel, hagymakarikákkal díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr331869789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása