ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Káposztás táskák

2010. március 27. - Dyna 122

Hozzávalók a töltelékhez: 60 dkg káposzta, 1 ek. cukor, 4 ek. olaj, só, bors, 1 tojássárgája, 1 ek. liszt; a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj/margarin, 1 csapott ek. só, 1 dl tejföl, 1 kk. cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 tojássárgája; a kenéshez: 1 tojás, 1 kk. olaj 

Elkészítése:
 
A cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön, folyamatosan kevergetve megpirítjuk (kb. 10-15 perc). Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, megszórjuk a liszttel és összekeverjük.
 
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
 
A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, az eltördelt élesztőt és a tojássárgáját, majd a liszthez adjuk, összegyúrjuk, és cipót formálunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és vízbe mártogatott 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére 1-1 kávéskanálnyi tölteléket púpozunk.
 
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük az olajjal, a fehérjével pedig vékonyan megkenjük a tésztakorongok szegélyét. A tésztaszéleket egymásra hajtjuk-ragasztjuk, a táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk, szegélyüket villával cakkosra lenyomkodjuk. Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
 
A táskák tetejét megkenjük az olajos tojássárgájával, villával egy-két helyen megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr321872349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása