ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kókuszos kifli

2010. március 27. - Dyna 122
Hozzávalók: 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3 ek. cukor, 13 dkg vaj/margarin, 2 tojássárgája, 40 dkg liszt, csipetnyi só; a kenéshez: 1 tojás; a töltelékhez: 2 tojásfehérje, 5 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék
 

Elkészítése:

Az édes langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben habosra keverjük a vajat a tojássárgákkal, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a sót. Összegyúrjuk, és letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot is, és addíg verjük, amíg fényes nem lesz, ekkor óvatosan beleforgatjuk a kókuszt is.

A tésztát kettévágjuk, és lisztezett deszkán először az egyik felét kerekre nyújtjuk. 5 cikkre vágjuk, szélesebbik felükre egy kevés tölteléket halmozunk, föltekerjük és kifliformára hajlítjuk.

Tetejüket megkenjük a tojással, és egy egy csíkot húzunk rá a töltelékből. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr641872372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása