Hozzávalók a tésztához: 2,5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 3 dl tej, 45 dkg liszt, 8 dkg vagdalt tökmag, 2 tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: 50 dkg sütőtök, 10 dkg cukor, őrölt fahéj; a kenéshez: 1 tojássárgája
Elkészítése:
Az élesztőt egy kanál cukorral, egy deci langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A sütőtököt vékonyan felszeleteljük és kevés vízzel, kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük a cukrot és a fahéjat.
A tészta hozzávalóit a felfuttatott kovásszal alaposan kidagasztjuk, és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán fél centis téglalapformára kinyújtjuk és 10x10 cm-es darabokra vágjuk. Széleiket megkenjük a tojással, és mindegyik közepébe tökpürét teszünk. Úgy hajlítjuk, hogy a tészta szélei fedjék egymást, és a hajtás alul legyen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a buktákat, a tetejüket lekenjük tojással, majd 10-15 percig kelesztjük a tepsiben. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.